Install Gallery Electric Bowery: Courtyard House

April 13, 2016

The Courtyard House is an investor-driven real estate development project that was conceived, designed, entitled and construction managed by the Electric Bowery team, through final sale of the property spanning a 16 month period. Via Electric Bowery

Located in Venice Beach, the Courtyard House is a new construction single family residential development that pushes the envelope of indoor-outdoor living. The ground floor of the house is oriented with visual continuity between each defined living, kitchen and dining space that surround a central private courtyard with pool. Double height glazing and open-to-above spaces surround the perimeter of the courtyard which physically opens up and connects the entire ground floor by means of Fleetwood sliders and minimized structural elements. The courtyard virtually doubles the living space of the ground floor, providing a unique alternative to a traditional backyard that optimizes the Southern California environment and lifestyle.